Gevulde tomaat met rijst en gamba’s uit de oven “low carb”
![](http://culinarius.nl/wp-content/uploads/2023/11/pomodori-riso-low-carb-konjac-IMG_2042-copy.jpg)
Pomodori al riso, maar dan “keto”
![](http://culinarius.nl/wp-content/uploads/2023/11/pomodori-riso-low-carb-konjac-IMG_2042-copy.jpg)
Gevulde tomaat met rijst en gamba’s uit de oven “low carb”
Description
Uit de low-carb fusionkeuken
Toe aan keto? Daar gaan we dan. Dit glutenvrij keto-gerecht is dé uitkomst. Het is de low-carb-variant van dit gerecht. Vegan? Dat kan ook. Gewoon de garnalen weglaten.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukenbenodigheden
Instructies
-
Snij voorzichtig de kap van de tomaten af en haal ze leeg met een lepeltje zonder het velletje te beschadigen.
-
Stort het vruchtvlees in een mengbeker.
-
Pureer het vruchtvlees met een staafmixer.
-
Giet het vocht in een pannetje met een flinke scheut olijfolie erbij en...
-
...reduceer op hoog vuur...
-
...tot een smakelijke, dikke tomatensaus met een intense smaak is ontstaan. Bekijk het filmpje hieronder.
-
-
Bereid de konjacrijst voor:
-
Was de konjacrijst zorgvuldig onder koud stromend water.
-
Voor nog beter resultaat kunt u de konjacrijst even weken en vervolgens afgieten.
-
Maak een smakelijke samenstelling van groenten, bijvoorbeeld broccoli, rode en gele paprika, winterpeen, sperzieboon en bloemkool. Eenander lekkere combinatie kan ook.
-
Snij de groenten brunoise.
-
-
Glaceer deze in wat olijfolie.
-
Voeg de brunoise toe.
-
Kies een vrij sterke sambal. Wij raden sambal terasi (of trassie) aan, omdat de licht vissmaak prima past bij de smaak van de gamba's.
-
Een halve koffielepel is voldoende. Schep door elkaar en laat een paar minuutjes doorstoven.
-
Voeg het mengsel toe aan de gereduceerde tomatensaus.
-
Bak de uitgelekte konjacrijst even in een koekenpan om overtollig vocht weg te krijgen.
-
- Vermeng de konjacrijst en de tomatensaus
- Voeg nog wat olijfolie toe
-
Schep door elkaar.
-
Breng op smaak met zout
-
Vul de tomaten: beetje rijstmengsel...
-
2-3 gamba's...
-
en top af met rijstvulling.
-
- Zet de kapjes terug op de tomaten.
- Zet in de oven en gaar in 30-40 minuten op 180-200 graden. De tomaten moeten gaar zijn en de garnalen niet meer glazig. Klaar!
-
Caloriearm, gezond en....blijkbaar...lekker