Pomodori al riso

Met rijst gevulde tomaat uit de oven
pinit

Pomodori al riso

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 20 min Total Time 30 minuten
Servings: 4

Description

Uit de Italiaanse keuken

Een lekkernij voor jong en oud. Kan warm gegeten worden maar door het gebruik van plantaardige vetten kan het ook koud worden geserveerd. Een uitkomst in een hete zomer!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

    • Snij voorzichtig de kap van de tomaten af en haal ze leeg met een lepeltje zonder het velletje te beschadigen.
    • Zorg dat ook de harde delen in het vruchtvlees netjes weggewerkt zijn. Deze kunt u rustig verwerken in de vulling aangezien ze zacht worden door de tijd in de oven.
    • Doe het vruchtvlees in een kom en voeg de basilicum en munt toe.
    • Doe nu de rauwe rijst en een scheut olijfolie erbij.
    • Breng op smaak met zout en vermeng goed. Vergeet niet dat u de tomaten en de rijst op smaak moet brengen, dus niet te zuinig met zout, maar ook niet doorschieten!
    • Giet een dun bodempje olijfolie in een bakblik en schik de tomaten erop.
    • Zet de kapjes terug op de tomaten.
    • Zet in de oven en gaar in 30-40 minuten. De tomaten zijn klaar wanneer de rijst gaar is.
  1. SERVEERTIP

    Dit gerecht wordt traditioneel geserveerd met “patate al forno”.  Klik hier voor het recept

  2. WIJNTIP

    Dit is in Italië een “volks” gerecht. Iets voor een simpele familielunch. Geen poehawijn dus. Lekker simpel. Een witte uit de Castelli Romani, een Custoza uit Veneto (misschien zelfs iets te zuur met de tomaat). Maar zoiets.

    wijntip witte wijn
Keywords: roosteren, aardappel, tomaat, munt

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?