Tartelettes van korstdeeg met banketbakkersroom en vruchten

Tartelettes pâte brisée aux fruits rouges, crème pâtissière
pinit

Tartelettes pâte brisée aux fruits rouges, crème pâtissière

Tartelettes van korstdeeg met banketbakkersroom en vruchten

Servings: 4

Description

Snel iets bedenken voor een waardig besluit van een mooi diner met gewaardeerde gasten? Probeer dit eens! Moeilijk is het niet,  erg lekker en het presenteert ook best leuk. Een koekje van pâte brisée, een lik crème pâtissière en een paar vruchtjes. Klaar!

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Eerst maken we natuurlijk korstdeeg. Volg dit recept.

  2. Rol uit op 3-4 millimeter.

  3. Steek rondjes van zo'n 12cm diameter uit. Kan met een gladde steekvorm of een gekartelde (zie afbeelding hieronder).

    • Leg de uitgestoken rondjes op bakpapier of een bakvel en bak ze, afhankelijk van hoe donker u ze wilt hebben (licht is mooier, donker is lekkerder) 5 à 10 minuten op 160 graden in de oven
    • Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster
  4. Opbouwen en afmaken
    • Maak een mooie crème pâtissière (volg ons recept)
    • Laat afkoelen en plaats in de koelkast om verder op te stijven (minstens een uur)
    • Als de tartelettes goed zijn afgekoeld kunt u de créme erop spuiten of lepelen
    • Leg op ieder toefje crème een paar frambozen. Klaar!
  5. Serveer, eventueel met wat poedersuiker.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?