Pâte brisée

Basisrecept uit de Franse keuken
pinit
Difficulty: Beginner Prep Time 12 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 12 minuten

Description

Uit de traditionele Franse patisserie

Korstdeeg, kruimeldeeg wordt het ook wel genoemd. De basis voor allerlei heel beroemde taarten zoals tarte tatin, appeltaartquiche lorraine, en ga zo maar door. 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 500g

Keukengerei:

Instructies

  1. Zet de bestanddelen klaar.

    • Zeef de bloem
    • Snij de koude boter en doe deze bij het meel
  2. Verdeel de boter door het meel door er met de vingertoppen in te knijpen.

  3. Voeg water en de eidooier toe.

  4. Kneed het deeg met koele hand, niet te lang,

  5. tot een samenhangend geheel. Laat 1 uur in de koelkast opstijven. Klaar!

Keywords: patesserie, gebak, taart, deeg, Frankrijk

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?