Crème pâtissière

Banketbakkersroom

Crème pâtissière
Description
Banketbakkersroom, of crème pâtissière, is een basisvulling uit de oorspronkelijk Franse banketbakkerij. Deze room wordt vaak gebruikt in taarten, gebakjes, eclairs, tompoezen soesjes en andere desserts. Deze vanillebanketbakkersroom is de meest klassieke variant. Andere smaken, zoals chocolade, koffie, citroen of amandel komen ook voor.
Ingrediënten
Keukengerei:
Banketbakkersroom
-
Maak de vanille schoon. Volg deze aanwijzingen.
-
Vermeng de suiker en de eidooiers en klop stevig door elkaar.
-
Blijf doorkloppen tot het mengsel wit uitslaat.
-
- Voeg de bloem toe en vermeng goed
- Giet er nu een half glas melk bij om het geheel wat vloeibaarder te maken
-
Zet de rest van de melk op het vuur en verwarm
-
- Wanneer de melk warm is voegt u het eiermengsel en de vanille toe (ook de schil)
- Breng aan de kook onder voortdurend kloppen met een garde.
-
- Op dit moment is uw crème pâtissière in principe stevig genoeg en mag hij van het vuur
- Verwijder de schil van de vanille
- Laat afkoelen. Klaar!