Gevulde tomaat met rijst en gamba’s uit de oven “low carb”

Met konjacrijst en scampi's gevulde tomaat uit de oven - Tomates farcies au riz de konjac et crevettes
pinit

Pomodori al riso, maar dan “keto”

Gevulde tomaat met rijst en gamba’s uit de oven “low carb”

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 10 min Cook Time 40 min Total Time 50 minuten
Cooking Temp: 200  °C Servings: 4

Description

Uit de low-carb fusionkeuken

Toe aan keto? Daar gaan we dan. Dit glutenvrij keto-gerecht is dé uitkomst. Het is de low-carb-variant van dit gerecht. Vegan? Dat kan ook. Gewoon de garnalen weglaten.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Snij voorzichtig de kap van de tomaten af en haal ze leeg met een lepeltje zonder het velletje te beschadigen.

  2. Stort het vruchtvlees in een mengbeker.

  3. Pureer het vruchtvlees met een staafmixer.

  4. Giet het vocht in een pannetje met een flinke scheut olijfolie erbij en...

  5. ...reduceer op hoog vuur...

  6. ...tot een smakelijke, dikke tomatensaus met een intense smaak is ontstaan. Bekijk het filmpje hieronder.

  7. Bereid de konjacrijst voor:

  8. Was de konjacrijst zorgvuldig onder koud stromend water.

  9. Voor nog beter resultaat kunt u de konjacrijst even weken en vervolgens afgieten.

  10. Maak een smakelijke samenstelling van groenten, bijvoorbeeld broccoli, rode en gele paprika, winterpeen, sperzieboon en bloemkool. Eenander lekkere combinatie kan ook.

  11. Snij de groenten brunoise.

  12. Hak een halve teen knoflook en een halve sjalot fijn.

  13. Glaceer deze in wat olijfolie.

  14. Voeg de brunoise toe.

  15. Kies een vrij sterke sambal. Wij raden sambal terasi (of trassie) aan, omdat de licht vissmaak prima past bij de smaak van de gamba's.

  16. Een halve koffielepel is voldoende. Schep door elkaar en laat een paar minuutjes doorstoven.

  17. Voeg het mengsel toe aan de gereduceerde tomatensaus.

  18. Bak de uitgelekte konjacrijst even in een koekenpan om overtollig vocht weg te krijgen.

    • Vermeng de konjacrijst en de tomatensaus
    • Voeg nog wat olijfolie toe
  19. Schep door elkaar.

  20. Breng op smaak met zout

  21. Vul de tomaten: beetje rijstmengsel...

  22. 2-3 gamba's...

  23. en top af met rijstvulling.

    • Zet de kapjes terug op de tomaten.
    • Zet in de oven en gaar in 30-40 minuten op 180-200 graden. De tomaten moeten gaar zijn en de garnalen niet meer glazig. Klaar!
  24. Caloriearm, gezond en....blijkbaar...lekker
    gevulde tomaat low carb

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Is dit iets voor u?