Pomodori al riso, maar dan "keto"
Toe aan keto? Daar gaan we dan. Dit glutenvrij keto-gerecht is dé uitkomst. Het is de low-carb-variant van dit gerecht. Vegan? Dat kan ook. Gewoon de garnalen weglaten.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Snij voorzichtig de kap van de tomaten af en haal ze leeg met een lepeltje zonder het velletje te beschadigen.
Stort het vruchtvlees in een mengbeker.
Pureer het vruchtvlees met een staafmixer.
Giet het vocht in een pannetje met een flinke scheut olijfolie erbij en...
...reduceer op hoog vuur...
...tot een smakelijke, dikke tomatensaus met een intense smaak is ontstaan. Bekijk het filmpje hieronder.
Bereid de konjacrijst voor:
Was de konjacrijst zorgvuldig onder koud stromend water.
Voor nog beter resultaat kunt u de konjacrijst even weken en vervolgens afgieten.
Maak een smakelijke samenstelling van groenten, bijvoorbeeld broccoli, rode en gele paprika, winterpeen, sperzieboon en bloemkool. Eenander lekkere combinatie kan ook.
Snij de groenten brunoise.
Glaceer deze in wat olijfolie.
Voeg de brunoise toe.
Kies een vrij sterke sambal. Wij raden sambal terasi (of trassie) aan, omdat de licht vissmaak prima past bij de smaak van de gamba's.
Een halve koffielepel is voldoende. Schep door elkaar en laat een paar minuutjes doorstoven.
Voeg het mengsel toe aan de gereduceerde tomatensaus.
Bak de uitgelekte konjacrijst even in een koekenpan om overtollig vocht weg te krijgen.
Schep door elkaar.
Breng op smaak met zout
Vul de tomaten: beetje rijstmengsel...
2-3 gamba's...
en top af met rijstvulling.
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!