Demi börek aux betteraves rouges et demi börek aux épinards et feta
Börek is heel populair in Turkije. Je kunt het overal in stalletjes kopen op straat. Het zijn rolletjes filodeeg, gevuld met vlees en/of kaas. Borek komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. de Turken hebben het daar vandaan tijden de heerschappij van het Ottomaanse rijk mee naar huis genomen. Börek kunt je vullen met een traditionele vulling of je kunt je eigen fantasie laten gaan. Zoals bijvoorbeeld in dit gerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Giet wat olijfolie in een pannetje.
Maak de gekookte biet schoon.
Snij de biet parmentier.
Glaceer de ui of sjaloten.
Stoof de biet in de geglaceerde ui.
Was de spinazie. Verwijder de hardere stelen. Doe in een pan met alleen het lekwater op de bladeren en stoof de groente gaar (5-10 minuten) op een laag vuur met een mespuntje zout.
Stort de spinazie in een zeef en laat afkoelen.
Snij/hak de spinazie hierna fijn met een “mezzaluna” of goed keukenmes.
Vul nu 1 börek met de ene vulling en de andere börek met de andere:
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!