Börek met rode biet en barbecuecourgette

pinit

Börek aux betteraves rouges et courgettes grillées

Börek met rode biet en barbecuecourgette

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 20 min Total Time 35 minuten
Servings: 2

Description

Börek

Börek is heel populair in Turkije. Je kunt het overal in stalletjes kopen op straat. Het zijn rolletjes filodeeg, gevuld met vlees en/of kaas. Borek komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. de Turken hebben het daar vandaan tijden de heerschappij van het Ottomaanse rijk mee naar huis genomen. Börek kunt je vullen met een traditionele vulling of je kunt je eigen fantasie laten gaan. Zoals bijvoorbeeld in dit gerecht.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor 4 böreks

De börek

Keukengerei:

Börek aux betteraves rouges et courgettes grillées

  1. Giet wat olijfolie in een pannetje.

  2. Maak de gekookte biet schoon.

  3. Snij de biet parmentier.

  4. Snij de ui of sjalotten fijn.

  5. Glaceer de ui of sjaloten.

  6. Prepareer het filodeeg:
    • Snij van elk vel filodeeg 4 even grote rechthoeken 20x25cm
    • Leg de rechthoeken filodeeg naast elkaar op een droge werkplek
    • Wrijf de helft van de vellen aan 1 kant in met olijfolie
    • Leg op ieder vel een tweede vel
  7. Stoof de biet in de geglaceerde ui.

  8. Vullen en vouwen:
    • Leg op het midden van de deegvellen evenveel vulling
    • Vouw de zijkanten van de deegvellen (de twee lagen tegelijk) over de vulling
    • Rol nu het geheel op als een wrap
    • Plaats in de oven op 180 graden
    • Bak de böreks 15-20 minuten tot ze mooi knapperig en goudbruin zijn
    • Haal ze uit de oven en laat ze even rusten
  9. Grill tijdens het bakken van de böreks de overalngs doorgesneden jonge courgettes, die u van tevoren even met olijfolie heeft ingesmeerd, tot ze gaar zijn.

  10. Voeg samen en serveer, eventueel met een toefje gestoofde spinazie. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Is dit iets voor u?