Börek met rode biet en barbecuecourgette
Börek aux betteraves rouges et courgettes grillées
Börek met rode biet en barbecuecourgette
Description
Börek
Börek is heel populair in Turkije. Je kunt het overal in stalletjes kopen op straat. Het zijn rolletjes filodeeg, gevuld met vlees en/of kaas. Borek komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. de Turken hebben het daar vandaan tijden de heerschappij van het Ottomaanse rijk mee naar huis genomen. Börek kunt je vullen met een traditionele vulling of je kunt je eigen fantasie laten gaan. Zoals bijvoorbeeld in dit gerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voor 4 böreks
De börek
Keukengerei:
Börek aux betteraves rouges et courgettes grillées
-
Giet wat olijfolie in een pannetje.
-
Maak de gekookte biet schoon.
-
Snij de biet parmentier.
-
Glaceer de ui of sjaloten.
-
Prepareer het filodeeg:
-
Stoof de biet in de geglaceerde ui.
-
Vullen en vouwen:
- Leg op het midden van de deegvellen evenveel vulling
- Vouw de zijkanten van de deegvellen (de twee lagen tegelijk) over de vulling
- Rol nu het geheel op als een wrap
- Plaats in de oven op 180 graden
-
Grill tijdens het bakken van de böreks de overalngs doorgesneden jonge courgettes, die u van tevoren even met olijfolie heeft ingesmeerd, tot ze gaar zijn.