Print opties

Salsa Criolla

Cooking Method
Courses
Difficulty Beginner
Tijd
Prep Time: 5 min Cook Time: 2 min Total Time: 7 minuten
Beschrijving

Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Chilenen kunnen geen gegrild vlees bedenken zonder hun geliefde pebre, Brazilianen kunnen niet zonder vinagrete, Argentijnen zweren bij chimichurri. Over sommige barbecuesauzen schijnen de landen in Zuid-Amerika meer enigheid te kennen: zo heeft elk land wel gehoord van salsa criolla.

Salsa criolla
Een typische saus voor vleesgerechten. De salsa criolla wordt geserveerd bij allerlei empanadas, stoofschotels, gebraden vlees, tamales, asado en nog veel meer. Het leent zich prima als extra smaakmaker voor rund-, kip- en varkensvlees, vooral van de grill.  

Andere sauzen uit andere landen
Kijk ook eens naar

Ingrediënten
  • 200 grammen ui
  • 1 teen knoflook (eventueel)
  • 1 scheutje azijn
  • 1 scheut zonnebloemolie
  • 200 grammen tomaat
  • 100 grammen groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 scheutje water
  • zout en zwarte peper uit de molen (naar smaak)
Instructies
    • Snij/hak de bestanddelen brunoise (0,5 x 0,5cm).
    • Doe de gehakte ingrediënten in een ruime kom
    • Maak het mengsel aan met zonnebloemolie, azijn, en water
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Goed door elkaar mengen en serveren.

Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!