Pebre

Eigengemaakt barbecuesaus voor bij uw asado, churrasco of parillada.
pinit

Saus voor Chileense grillgerechten

Prep Time 5 min Total Time 5 minuten

Description

Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Chilenen kunnen geen gegrild vlees bedenken zonder hun geliefde pebre: een supersimpele saus die inderdaad aan gegrild vlees een extra dimensie geeft. En, het is weer eens wat anders dan onze doorgewinterde zoet-zuur-pittige, een beetje stroperige, barbecuesauzen.

Pebre is Chili
Dit is de nationale trots van Chili! De pebre wordt geserveerd bij allerlei empanadas, stoofschotels, gebraden vlees, tamales, asado en nog veel meer. Het leent zich prima als extra smaakmaker voor rund-, kip- en varkensvlees, vooral van de grill.  Iedere familie heeft zo’n beetje zijn eigen pebre. Het beste recept blijft toch dit basisrecept.

Andere sauzen uit andere landen
In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de

Ingrediënten

Instructies

    • Snij/hak de bestanddelen vrij fijn.
    • Doe alles in een kom
    • Maak het mengsel aan met zonnebloemolie, azijn, citroensap en zout
    • Goed door elkaar mengen en serveren, liefst in een schaal van aardewerk.

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?