Salsa roja
Salsa roja
Description
Salsa! Ja, salsa…maar waar hebben we het dan eigenlijk over? Salsa betekent gewoon saus en in de Mexicaanse keuken hebben ze salsa roja, salsa verde, salsa’s van allerlei komaf. Wat nu? Nou, de salsa die “wij” bij de taco’s, de nachos en de enchiladas eten, dat is toch wel waarschijnlijk een afgeleide van de salsa roja. Dus vandaar daarvan nu het recept. Ze noemen deze saus ook wel salsa fresca of salsa picante. Mexicanen hebben er niks op tegen om hun taco’s te eten met pico de gallo. Klik voor recept.
Andere sauzen uit andere landen
In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de
- Pebre in Chili
- Pico de gallo in Mexico
- Guasacaca in Venezuela
- Chimichurri in Argentinië
- Salsa criolla in verschillende landen van Latijns Amerika
- Molho vinagrete in Brazilië
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructions
-
We beginnen met het roosteren van de Spaanse peper, de ui, de tomaat en de knoflook op een comal, een hete plaat, zonder toevoeging van vetten.
-
Blijf de groenten voortdurend bewegen zodat ze wel gaar worden maar niet teveel aanbranden
-
- Doe de groenten vervolgens in een blender of een glas voor staafmixer
- Voeg de andere ingrediënten toe. Mix. Klaar!