Molho vinagrete
Molho vinagrete
Description
Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Brazilianen zijn fervente barbecuers. Vooral churrasco, vlees aan het spit, waarvan elke keer een laagje afgesneden wordt, waarna het vlees weer terugkeert naar het vuur, is erg populair. Zo populair zelfs dat de churrascheria’s, restaurants waar dit vlees wordt geserveerd in een all-you-can-eatconcept, zelfs in Nederland al in opmars zijn. Brazilianen kunnen geen gegrild vlees bedenken zonder hun geliefde molho vinagrete: een barbecuesaus die inderdaad aan gegrild vlees een extra dimensie geeft. En, het is weer eens wat anders dan onze doorgewinterde zoet-zuur-pittige, een beetje stroperige, barbecuesauzen.
Andere sauzen uit andere landen
In veel Zuid-Amerikaanse landen komt een saus voor bij gegrild vlees voor. Zo kennen we bijvoorbeeld de
- Pebre in Chili
- Pico de gallo in Mexico
- Guasacaca in Venezuela
- Chimichurri in Argentinië
- Salsa criolla in verschillende landen van Latijns Amerika
- Salsa roja in Mexico
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Instructies
-
BEREIDING
- Snij de ui, de paprika en de tomaten in blokjes van 1cm (parmentier)
- Hak de peterselie fijn
- Vermeng alles en voeg olie en azijn toe
- Breng op smaak met zout
- Doe het mengsel in een afsluitbare container en laat minstens 2 uur rusten in de koelkast om de smaken goed op elkaar in te laten werken.
-