Börek aux betteraves rouges et courgettes grillées
Börek is heel populair in Turkije. Je kunt het overal in stalletjes kopen op straat. Het zijn rolletjes filodeeg, gevuld met vlees en/of kaas. Borek komt oorspronkelijk uit Centraal-Azië. de Turken hebben het daar vandaan tijden de heerschappij van het Ottomaanse rijk mee naar huis genomen. Börek kunt je vullen met een traditionele vulling of je kunt je eigen fantasie laten gaan. Zoals bijvoorbeeld in dit gerecht.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Giet wat olijfolie in een pannetje.
Maak de gekookte biet schoon.
Snij de biet parmentier.
Glaceer de ui of sjaloten.
Stoof de biet in de geglaceerde ui.
Grill tijdens het bakken van de böreks de overalngs doorgesneden jonge courgettes, die u van tevoren even met olijfolie heeft ingesmeerd, tot ze gaar zijn.
Voeg samen en serveer, eventueel met een toefje gestoofde spinazie. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!