Salsa Criolla
Saus voor Zuid-amerikaanse grillgerechten
Salsa Criolla
Description
Barbecuesauzen zijn er in overvloed. ’s Lands wijs, ’s lands eer. De Chilenen kunnen geen gegrild vlees bedenken zonder hun geliefde pebre, Brazilianen kunnen niet zonder vinagrete, Argentijnen zweren bij chimichurri. Over sommige barbecuesauzen schijnen de landen in Zuid-Amerika meer enigheid te kennen: zo heeft elk land wel gehoord van salsa criolla.
Salsa criolla
Een typische saus voor vleesgerechten. De salsa criolla wordt geserveerd bij allerlei empanadas, stoofschotels, gebraden vlees, tamales, asado en nog veel meer. Het leent zich prima als extra smaakmaker voor rund-, kip- en varkensvlees, vooral van de grill.
Andere sauzen uit andere landen
Kijk ook eens naar
- Pebre in Chili
- Pico de gallo in Mexico
- Guasacaca in Venezuela
- Chimichurri in Argentinië
- Salsa criolla in verschillende landen van Latijns Amerika
- Molho vinagrete in Brazilië
- Salsa roja in Mexico
Ingrediënten
Instructies
-
- Snij/hak de bestanddelen brunoise (0,5 x 0,5cm).
- Doe de gehakte ingrediënten in een ruime kom
- Maak het mengsel aan met zonnebloemolie, azijn, en water
- Breng op smaak met zout en peper
- Goed door elkaar mengen en serveren.