Tagliata di manzo all’aceto balsamico
Tagliata met balsamicoazijnsaus
Tagliata di manzo all’aceto balsamico
Description
Tagliata is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants. Het betekent eigenlijk niets meer dan “gesneden”. Wat ermee bedoeld wordt is een in reepjes gesneden, geroosterd stuk rundvlees, meestal de “costata” (rib-eye), de lombo (lende) of de “fiorentina” (T-bone). Tagliata is vrij makkelijk te maken. De truc is: leren wanneer u het vlees aan moet snijden en moet serveren, voordat het doorslaat en/of teveel afkoelt.
Braad het vlees in de pan of op een barbecue of grillplaat.
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Wij hebben een côte à l'os (wishbone) genomen. Mooi hoog.
-
Met een beetje olijfolie inwrijven.
-
Daarna met knoflook: half teentje op een vork prikken en wrijven over de gehele oppervlakte van het vlees.
-
Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.
-
- Vlees erin
- Takje rozemarijn erop voor het aroma
- 4 minuten braden aan 1 kant
-
- Vlees omdraaien
- Takje rozemarijn er weer op
-
- Gebraden kant zouten met grof zeezout
- Weer 4 minuten braden
-
- Vlees uit de pan nemen
- Rozemarijn gaat mee
-
- Inpakken in zilverpapier
- 5 minuten laten rusten
-
- Indien aanwezig – bot verwijderen
- Vlees in dunnen plakjes snijden
- Serveren met de balsamicoazijnsaus (zie recept)
- Lekker met ovengroenten en een gekonfijte sjalot (zie recept)