Tagliata di manzo all’aceto balsamico

Côte à l'os, sauce vinaigre balsamique
pinit

Tagliata met balsamicoazijnsaus

Tagliata di manzo all’aceto balsamico

Difficulty: Gemiddeld
Servings: 4

Description

Tagliata is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants. Het betekent eigenlijk niets meer dan “gesneden”. Wat ermee bedoeld wordt is een in reepjes gesneden, geroosterd stuk rundvlees, meestal de “costata” (rib-eye), de lombo (lende) of de “fiorentina” (T-bone). Tagliata is vrij makkelijk te maken. De truc is: leren wanneer u het vlees aan moet snijden en moet serveren, voordat het doorslaat en/of teveel afkoelt. 

Braad het vlees in de pan of op een  barbecue of grillplaat.

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Wij hebben een côte à l'os (wishbone) genomen. Mooi hoog.

  2. Met een beetje olijfolie inwrijven.

  3. Daarna met knoflook: half teentje op een vork prikken en wrijven over de gehele oppervlakte van het vlees.

  4. Koekenpan met dikke bodem op hoog vuur zetten.

    • Vlees erin
    • Takje rozemarijn erop voor het aroma
    • 4 minuten braden aan 1 kant
    • Vlees omdraaien
    • Takje rozemarijn er weer op
    • Gebraden kant zouten met grof zeezout
    • Weer 4 minuten braden
    • Vlees uit de pan nemen
    • Rozemarijn gaat mee
    • Inpakken in zilverpapier
    • 5 minuten laten rusten
    Tomahawk rijpt na het roosteren
    • Indien aanwezig – bot verwijderen
    • Vlees in dunnen plakjes snijden
    • Serveren met de balsamicoazijnsaus (zie recept)
    • Lekker met ovengroenten en een gekonfijte sjalot  (zie recept)
Keywords: Tagliata, balsamico, azijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?