Balsamicoazijnsaus

Riduzione di aceto balsamico
pinit

Balsamicoazijnsaus

Difficulty: Gemiddeld Cook Time 15 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Tagliata (klik voor recept) is een veel voorkomend gerecht in de betere Italiaanse restaurants, gemaakt van de “costata” (rib-eye), de lombo (lende) of de “fiorentina” (T-bone). Tagliata worst vaak geserveerd met deze heerlijk saus van gereduceerde balsamicoazijn.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Instructies

  1. Bereiding:

    U heeft een hoeveelheid balsamicoazijn nodig waar u misschien even van schrikt. Niet doen. Het is echt zo.

    • Giet de balsamicoazijn in een steelpannetje en zet op zacht vuur
    • Laat warm worden
    • Voeg de specerijen toe
    • Houdt u van een wat zoetere smaak, doe er dan een flinke lepel honing bij
    • Laat zachtjes inkoken zodat de specerijen mooi hun werk kunnen doen
    • Wanneer de vloeistof tot de helft is ingekookt mag deze van het vuur
    • Heel even nakijken op zout en indien nodig zouten
    • Filteren door een zeefje. Klaar!
Keywords: balsamico, riduzione

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?