Gekonfijte sjalot

Een Franse slow-cookinglekkernij
pinit

Confit d’échalotte

Gekonfijte sjalot

Difficulty: Beginner Prep Time 15 min Cook Time 2 uur Total Time 2 uren 15 minuten

Description

Sjalotten hebben meer smaak dan de meeste uien maar zijn wel zachter van smaak. Ze zijn daarom niet alleen lekker in allerlei gerechten en sauzen, maar ook zeer geschikt om te worden gestoofd, gekonfijt.

Zoveel als nodig

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:
    Schil de sjalotten. U kunt gaan voor gehakte sjalotten maar u kunt ze ook in hun geheel konfijten. Dat ligt aan het gerecht dat u wilt maken. As u ze hakt – niet al te fijn.

    Hoeveelheid boter, wijn en suiker:
    Hoe meer sjalotten u neemt, des te minder (in verhouding) wijn, boter en suiker zult u nodig hebben. Let erop, dat, hoe dan ook, de sjalotten nét onder staan. Het hangt dus ook sterk af van de grootte van uw pan.

  2. Bereiding:
    Doe de boter in een cocotte en laat hierin de sjalotten even aanfruiten (glaceren). Nog voordat ze bruin gaan kleuren zet u het vuur lager. Blus de boter af met de wijn (deglaceren), voeg de suiker doe, en laat de wijn indampen tot de helft (reduceren). Dek de pan af en zet de uien op een zeer laag pitje. Laat net zolang stoven tot de uien gaar en zacht zijn en de saus stroperig is geworden. Breng op smaak (voorzichtig) met zout en een minuscuul snufje peper.

Keywords: konfijten, conserveren, bewaren, ui

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?