Gekonfijte varkenswangen
Een Frans-Belgische slow-cookinglekkernij
Joues de porc confites
Gekonfijte varkenswangen
Description
Varkenswang konfijten
Varkenswang leent zich erg goed voor allerlei slow-cookingexperimenten. Konfijten is het langzaam in suiker laten drogen van fruit. Het is OOK het langzaam laten stoven van vlees en gevogelte in vet. Dat is wat we hier gaan doen. Erg lekker.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Bereiding:
- Leg de wangen in een braadslee of op een bakblik en bruin ze snel onder de grill van een hete oven (200-225 graden)
- Breng ze op smaak naar eigen inzicht met zout en een klein beetje peper
- Leg ze in een cocotte of braadpan
- Giet het ganzenvet er overheen (eendenvet mag ook)
- Zet op het vuur en laat een uur koken (het vet moet bubbelen)
- Stort het geheel over in een pot of terrine, liefst met deksel
- Laat minstens 3 dagen konfijten. Mag in de koeling maar op kamertemperatuur is het effect beter. Wel de kat uit de buurt houden…
Tips:
- Lekker, opgewarmd en geserveerd met wat linzen en/of wat aardappeltjes, gebakken in het konfijtvet.
- U kunt deze varkenswangen ook conserveren in weckpotten. Hoe langer ze staan, des te lekkerder worden ze!
-
Menusuggestie:
Probeer dit recept eens: Gekonfijte varkenswang met groentenrijst