Gekonfijte varkenswangen met groenterijst
Een Frans-Belgische slow-cookinglekkernij
Joues de porc confites
Gekonfijte varkenswangen met groenterijst
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Bereiding van de gekonfijte wangen:
-
Voorbereiding:
- Snij de groenten dauphinoise (kleine blokjes) en kook ze samen, zonder water, in een afgesloten container in de magnetron tot ze gaar zij
- Breng op smaak met wat zout
- Kook de zilvervliesrijst in zout water beetgaar
-
Bereiding:
Leg de varkenswangen (ook wel: varkenskonen) met het vet in een cocotte of braadpan en laat ze op een laag vuurtje langzaam warm worden (rond de 70° C). Vermeng de rijst met de groenten en een paar lepels van het vet van de varkenskonen.
-
Wijntip:
Een wijn die de vettigheid van de saus kan hebben, terwijl hij de lichte smaak van wit vlees niet gaat overheersen. Een Beaujolais zou goed kunnen. Een mooie Tavel is te proberen.