Rundersteak aan stuk uit de braadpan

Rôti de bœuf
pinit

Rôti de bœuf

Rundersteak aan stuk uit de braadpan

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 20 min Total Time 25 minuten
Servings: 6

Description

Mals vlees voor een heerlijke steak, getrancheerd aan tafel

Ribeye, entrecote, lende aan stuk - hoe maak je die klaar in de pan?
Verschillende wegen leiden naar Rome. Dit recept is voor rib-eye als een heel stuk dat u zelf trancheert wanneer het gebraden is. Andere vleessoorten met korte vezel, die u rare tot medium rare wilt serveren,  kunnen ook prima.

Kamertemperatuur
Zorg er altijd voor dat uw vlees op kamertemperatuur is voordat u gaat bakken. Hoe kouder het vlees in de kern, hoe moeilijker het is om het egaal te garen.

Kerntemperatuur

Voor medium rare rundvlees aan stuk moet u rekenen op een kerntemperatuur van rond de 50-55℃. Als u precies wilt weten hoe warm de kern van uw vlees is, kunt u twee methodes toepassen. De eerste is door een kernthermometer te gebruiken. De tweede is de zogenaamde finger test (klik op de link).

Finger test
Finger test

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Voor 6-10 personen

Keukengerei:

Instructies

  1. VOORBEREIDING

    Haal het vlees uit de verpakking en laat het even bijkomen. Dep overtollig vocht weg met keukenpapier.

  2. KRUIDENMIX, RUB OF PEPER&ZOUT

    Zet uw kruiden klaar. Wij raden zout en peper aan. Uw eigen kruidensamenstelling of dry rub kan natuurlijk net zo goed.

  3. BEREIDING

    • Doe een flinke hoeveelheid geklaarde boter in een braadpan en zet deze op hoog vuur
    • Schroei het vlees rondom dicht op hoog vuur
    • Temper de warmtebron en braad het vlees in de cocotte tot een kerntemperatuur van 50 graden is bereikt
    • Haal het vlees uit de pan
    • Laat rusten, bedekt met zilverpapier. Minstens 10 minuten (rijpen)
    • Blus ondertussen de boter af met, bijvoorbeeld een scheut rode wijn en een halve pollepel runderbouillon (klik voor recept)
    • Laat indampen (reduceren) en breng op smaak
  4. SERVEERTIP

    • Trancheer het vlees, liefst aan tafel
    • Serveer met een gekookte aardappel en een frisse groene salade met vinaigrette (klik voor recept)
Keywords: entrecote, lende, ribeye, rib eye, ribeye, beefrack

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?