Stamppot pastinaak en raapstelenblad

pinit

Stamppot pastinaak en raapstelenblad

Difficulty: Gemiddeld
Servings: 4

Description

Een heerlijk seizoensgerecht

Heerlijk bij allerlei gerechten met gestoofd vlees of als vegetarische schotel.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

    • Neem grote raapstelen. Hiervan is het blad iets aan de bittere kant. Dat komt voor dit bijgerechtje juist mooi uit.
    • Was alles grondig.
  1. Ondertussen het vlees:

    Schil de peterseliewortel en snij deze in gelijke blokjes opdat ze allemaal even snel garen.

  2. Kook de peterseliewortel in ruim water met wat zout tot hij gaar is, ongeveer 10 minuten.

  3. Giet de peterseliewortelblokjes af.

  4. Zet de raapstelenbladeren met aanhangend water in een ruime pan op matig vuur.

  5. Zodra het blad iets beginnen te slinken voegen we het citroensap toe.

  6. Breng op smaak met wat zout.

  7. Laat zo veel mogelijk van het vocht verdampen.

    • Laat het blad uitlekken in een zeef,
    • stort ze op een snijplank en
    • hak het redelijk grof.
    • Voeg de peterseliewortel toe. 
    • Prak het geheel met een vork. Het mengsel hoeft niet mooi glad te worden
    • Voeg een klontje boter en
    • breng op smaak met zout en peper.
    • Stort de stamppot eventueel in een timbaaltje om een leuke presentatie te krijgen
    • Stort de timbaaltjes uit op de borden. Klaar!
Keywords: stamppot, raapstelen,pastinaak, pasternaak

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?