Tartelettes van zanddeeg
Tartelettes de pâte sablée
Tartelettes van zanddeeg
Voor +/- 8 tartelettes
Keukengerei:
Instructies
-
- Maak het zandddeeg (volg het recept)
- Rol het deeg uit tot een knap van zo'n 4 cm dik
- leg het, ingepakt in huishoudfolie, minimaal twee uur in de koelkast.
-
Rol het deeg hierna uit op de gewenste dikte.
-
Steek de tartelettes uit met een gekartelde steekvorm.
-
Beboter de vormpjes lichtjes.
-
Tip:
U kunt van bakpapier reepjes snijden om de tartelettes straks makkelijk uit de vorm te krijgen.
-
Leg de reepjes bakpapier kruislings in de vormpjes.
-
Plaats het deeg in de vormpjes. Op de afbeelding ziet u dat we een muffinbakblik hebben gebruikt. U kunt ook aparte bakvormpjes gebruiken.
-
Bak de tartelettes à blanc op 220° gedurende 10 à 15 minuten en hou de kleuring in de gaten - blijf erbij: meestal mogen de bakbonen 5 minuten voor het eind uit de tartelettes om ook de bodem mooi te karamelliseren.
-
Haal de tartelettes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar!