Tartelettes van zanddeeg

Tartelettes de pâte sablée
pinit

Tartelettes de pâte sablée

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 50 minuten
Cooking Temp: 220  °C

Description

Tartelettes. Oftewel - kleine taartjes. Je kunt ze maken van zanddeeg, korstdeeg en bladerdeeg. Hartig of zoet. Hier een receptje voor zoete zanddeegtartelettes.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor +/- 8 tartelettes

Keukengerei:

Instructies

    • Maak het zandddeeg (volg het recept)
    • Rol het deeg uit tot een knap van zo'n 4 cm dik
    • leg het, ingepakt in huishoudfolie, minimaal twee uur in de koelkast.
  1. Rol het deeg hierna uit op de gewenste dikte.

  2. Steek de tartelettes uit met een gekartelde steekvorm.

  3. Beboter de vormpjes lichtjes.

  4. Tip:

    U kunt van bakpapier reepjes snijden om de tartelettes straks makkelijk uit de vorm te krijgen.

  5. Leg de reepjes bakpapier kruislings in de vormpjes.

  6. Plaats het deeg in de vormpjes. Op de afbeelding ziet u dat we een muffinbakblik hebben gebruikt. U kunt ook aparte bakvormpjes gebruiken.

    • Prik met een vork gaatjes in de bodem van de tartelettes
    • Bedek ze eventueel met wat bakpapier om straks de bakbonen makkelijker te kunnen verwijderen
  7. Vul de tartelettes met bakbonen om te voorkomen dat de bodem rijst tijdens het bakken.

  8. Bak de tartelettes à blanc op 220° gedurende 10 à 15 minuten en hou de kleuring in de gaten - blijf erbij: meestal mogen de bakbonen 5 minuten voor het eind uit de tartelettes om ook de bodem mooi te karamelliseren.

  9. Haal de tartelettes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar!

Keywords: taart, gebak, kopje koffie

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?