Vierkante minitartelettes van zanddeeg

Mini tartelettes de pâte sablée
pinit

Mini tartelettes de pâte sablée

Vierkante minitartelettes van zanddeeg

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Rest Time 30 min Total Time 50 minuten
Cooking Temp: 220  °C

Description

Tartelettes. Oftewel - kleine taartjes. Je kunt ze maken van zanddeeg, korstdeeg en bladerdeeg. Hartig of zoet. Hier een receptje voor kleine, vierkante, zoete eenhapszanddeegtartelettes.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Voor +/- 25 tartelettes

Keukengerei:

Instructies

    • Maak het zandddeeg (volg het recept)
    • Rol het deeg uit tot een knap van zo'n 4 cm dik
    • leg het, ingepakt in huishoudfolie, minimaal twee uur in de koelkast.
  1. Rol het deeg hierna uit op de gewenste dikte.

  2. Snij van het deeg vierkanten waarvan de zijde even lang is als de bodem + twee zijkanten van de bakvorm.

  3. Plaats het deeg in de vormpjes. 

    • Prik met een tandenstoker gaatjes in de bodem van de tartelettes om opzwellen te voorkomen
    • Bak de tartelettes à blanc op 220° gedurende 10 minuten. Houd de kleuring in de gaten.
    Heteluchtoven
  4. Haal de tartelettes uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar!

Keywords: taart, gebak, kopje koffie

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?