Terrine van tweemaal zalm met avocado
Terrine aux deux saumons et avocat
Terrine van tweemaal zalm met avocado
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Gelatine zacht laten worden in koud water.
-
Houd bij de keuze van de terrinevorm rekening met het feit dat de terrine er gemakkelijk weer uitmoet. Anti-aanbak is een optie (maar niet zo denderend voor het milieu), siliconen kan (maar dan moet u wel rekening houden met wat minder stabiliteit).
-
Kies mooie verse zalmfilet zonder huid.
-
Snij deze in niet al te dikke plakken (ongeveer 1 centimeter), ongeveer even lang als de lengte van de terrinevorm (in ieder geval niet langer).
-
Blancheer ze 2 minuten in zout water.
-
Goed uit laten lekken
-
- Zet de visfumet (klik voor recept) (gewoon water kan in principe ook wel) op met het Hollandse groentemengsel e trek er op langzaam vuur in 1 uurtje een lekkere volle bouillon van
-
Giet af door een zeef en eventueel een kaasdoek.
-
Breng op smaak met een snufje zout.
-
Laat 6 van de gelatineblaadjes erin oplossen en laat afkoelen tot lauwwarm.
-
Maak 300 ml room warm en voeg er drie gelatineblaadjes aan toe.
-
- Voeg de wasabi toe. Mierikswortel kan ook
- Laat afkoelen
-
Haal mooie rijpe avocado's leeg en doe het vruchtvlees in een hoge mengbeker.
-
Pers een citroen uit.
-
Voeg toe aan de avocado.
-
Pureer het geheel tot een mooi glad mengsel.
-
Voeg toe aan de afgekoelde room.
-
Meng goed door elkaar met een garde.
-
Tot een volledig gladde saus. Breng op smaak met zout en witte peper.
-
Maak de rest van de room warm.
-
- Voeg de overgebleven blaadjes gelatine toe
- Laat afkoelen
-
Uw drie vloeistoffen zijn nu klaar.
-
Snij de gerookte zalm in stroken.
-
Bestrooi deze met gehakte dille.
-
Giet 1/2 cm bouillon in de terrinevorm en zet 10 minuten in de diepvries.
-
Wanneer de geleilaag is gestold legt u een laag geblancheerde zalmfilet (de helft) mooi regelmatig in de vorm.
-
Bestrooi met wat dille.
-
Daarop een laagje room en weer op laten stijven in de diepvries.
-
Blijf nu op deze manier doorbouwen tot de ingrediënten op zijn:
- Laag avocadomengel (ongeveer de helft)
- Laagje gerookte zalm
- Dille
- Diepvries
- Bouillon (deze altijd als laatste laag)
-
- Plaats minstens 12 uur in de koelkast
- Haal uit de vorm
- Snij er met een warm trancheermes voorzichtig plakken van
- Serveer. Klaar!