Zucchine ripassate in padella

Courgette als warm of koud bijgerecht
pinit

Courgettes uit de pan

Zucchine ripassate in padella

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 15 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine ripassate in padella kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht, en dan wel warm of koud.

 

Ingrediënten

Instructies

  1. De courgettes:

    Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 4 maar een stuk of 10.

    Courgettes met fiori di zucca op de markt in Rome
  2. Koken
    • Snij de courgettes in kwarten en daarna in stukken van een halve vinger lang
    • Giet een flinke scheut olijfolie in een koekenpan, voeg een heel teentje knoflook toe en laat (niet al te) heet worden
    • Voeg de stukjes courgette toe
    • Stoof/bak en sluit niet af om de courgettes een beetje knapperig te houden. Ze moeten hier en daar een goudbruin streepje krijgen aan de gesneden kanten, dat is al genoeg.
    • Zout pas vlak voor het opdienen. Klaar!
  3. Tip:

    Sommigen vinden het lekker om hier gehakte peterselie overheen te strooien.

Keywords: courgette, bakken

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?