Magret fumé au tian Provençal

Recept uit de Provençaalse keuken
pinit

Koude tian van gerookte tamme-eendenborst

Magret fumé au tian Provençal

Difficulty: Beginner Prep Time 10 min Total Time 10 minuten
Servings: 4

Description

Een supersimpel, superlekker gerechtje voor een zomerse lunch of een mooi tussendoortje.

Tian
Tian is van origine een Provençaals porseleinen, geglazuurde, ovenvaste schaal met een niet al te hoge rand. Eigenlijk kunt u een willekeurige lage ovenschaal gebruiken. Naar deze schaal zijn ook alle gerechten genoemd die erin worden gemaakt. Dit zijn altijd ovenschotels die hun oorsprong vinden in Zuid-Frankrijk. Er is twijfel over de oorsprong van het woord. De een beweert dat het verwant is met Tajine, de ander gelooft in een relatie met het Griekse teganon (pan om te bakken, aardewerken pot). Hoe dan ook, je kunt er verdraaid lekkere dingen in maken.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Tian:

Garnituur:

Keukengerei:

Instructions

  1. Bereiding:

    Een tian of 4 ramequins (souffleepotjes) aan de binnenkant bekleden (fonceren) met de plakjes eend, waarbij een gedeelte van de plakjes boven de schaal of ramequin uit blijft steken.

    • Nu de macedoine (zie recept) van verse groente, aangemaakt met mayonaise (zie recept), in de vormpjes storten
    • De uitstekende delen van de eendenborst terugvouwen over de macedoine
    • Maak een bedje van sla en stort de ramequin er voorzichtig op uit
    • Garneren met tomaat en hard gekookt ei in dobbelsteentjes (parmentier)
    • Gekoeld opdienen. Klaar!
  2. Wijntip:
    De wijnen die hier bij uitstek bij passen zijn droge witte wijnen zoals Bourgogne Aligoté, Bourgogne Côtes de Couchois

    wijntip witte wijn

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?