Ravioli verdi a caramella al mascarpone e guanciale

Snoepjes van groene ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en macarponesaus met guanciale
pinit

Snoepjes van groene ravioli met een vulling van ricotta en spinazie, en macarponesaus met guanciale

Ravioli verdi a caramella al mascarpone e guanciale

Difficulty: Gevorderd Cook Time 4 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 4 minuten
Servings: 4

Description

Eigengemaakte pasta met een heerlijke vulling en een rijke saus. Echt eens proberen.

Ingrediënten

Keukengerei

Instructies

  1. Guanciale snijden voor de vulling

    Snij plakken van de guanciale en snij deze vervolgens in brunoise

  2. Bak de guanciale mooi krokant uit.

  3. Groene pasta maken
  4. Stoof de spinazie in aanhangend water gaar.

  5. Laat uitlekken in een zeef. Hoe droger, hoe beter.

  6. Snij de afgekoelde spinazie fijn.

  7. Vermeng de ricotta met de uitgebakken guanciale, de spinazie en 50-70g geraspte parmezaanse kaas. Breng op smaak met zout (indien nodig) en een vleugje nootmuskaat.

  8. Pasta uitrollen
    • Rol de pasta uit met een deegroller of pastamachientje. Ongeveer 2 mm dik is ok
    • Snij er vrij grote rechthoeken van, zo'n 12x8 cm
  9. Leg op iedere rechthoek een bolletje vulling.

  10. Ravioloni vormen
    • Vouw de lange zijden van de rechthoeken naar elkaar toe
    • Zorg dat alle lucht eruit is en druk de randen aan
    • Draai er nu "snoepjes" van met een dubbele slag van de wikkel
    • Deze ravioli zijn vrij groot. 3-4 per persoon is genoeg, zeker als voorgerecht (en dat is pasta, in Italië)
  11. Nog meer guanciale

    Snij een paar flinterdunne plakjes guanciale op de snijmachine

  12. Zet ze op in een koekenpan en bak ze krokant uit.

  13. Voeg de mascarpone erbij en zet op een laag vuurtje.

    • Schep om tot de mascarpone heet is
    • Voeg een eetlepel geraspte parmezaan toe voor wat extra smaak
  14. Kook de pasta al dente (4 minuten zouden moeten volstaan). Als de saus wat te dik wordt kunt u deze aanlengen met een beetje van het kookwater van de pasta.

  15. Leg de ravioli op de borden.

  16. Rasp een flinke hoeveelheid parmezaan of grana padano.

  17. Maak de borden af met de saus en de geraspte parmezaan

Keywords: pasta, ricotta, guanciale, mascarpone

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?