Églefin poché au lait, asperges, pomme persillée et pancetta
Supermooi gerecht. Kan zó op tafel bij uw chic diner.
Églefin
Oftewel schelvis is een vis uit de kabeljauwfamilie, populair in Noord-Europese keukens. Hij wordt vooral gevangen in de Noordzee en rond IJsland, en is herkenbaar aan de zwarte vlek onder zijn rugvin, de "Petrusduim". Het visvlees is licht, zacht en mild van smaak. Schelvis lijkt op kabeljauw, maar is fijner van structuur. Hij wordt vaak gerookt, gepocheerd of in melk gegaard, en is ook lekker gebakken met citroen. Schelvis is vooral in het najaar goed verkrijgbaar; let bij aankoop op verse kenmerken zoals glanzende ogen en stevige filets.
Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!
Voorbereiding:
Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar in 5+15 minuten zoals in dit recept. Hou ze warm.
Maak de krieltjes schoon en haal de schil eraf.
Kook ze in een minuut of 8 beetgaar.
Hak wat krulpeterselie.
Bestrooi de krieltjes met de peterselie, doe er een klont boter bij, breng op smaak met zout en...
... zet warm weg. Meer uitleg over deze methode vindt u hier
Snij de pancetta parmentier.
Bak de pancettablokjes kort in een koekenpan zonder toevoeging van vet. Niet al te krokant. Hou ze warm.
Snij de venkel brunoise.
Zet de melk op met wat zout en een scheut witte wijn, breng langzaam aan de kook, voeg de venkel toe...
...en laat 3-4 minuten stoven.
Leg nu de visfilets in de pan en pocheer ze op laag vuur in zo'n 6 minuten gaar.
Blancheer ondertussen de zeekraal. Laat goed uitlekken.
Haal de visfilets voorzichtig uit de pan en zeef de venkel uit het pocheervocht.
Leg op ieder bord 2 asperges, daarop de visfilets en daarop de venkel.
Garneer af met de geblancheerde zeekraal, de pancetta en de pommes persillées. Klaar!
Dank u wel, veel kookplezier en alvast...eet smakelijk!