Schelvis, in melk gepocheerd, met witte asperges, pomme persillée en pancetta

Églefin poché au lait, asperges, pomme persillée et pancetta
pinit

Églefin poché au lait, asperges, pomme persillée et pancetta

Schelvis, in melk gepocheerd, met witte asperges, pomme persillée en pancetta

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 8 min Total Time 38 minuten
Servings: 4

Description

Supermooi gerecht. Kan zó op tafel bij uw chic diner.

Églefin
Oftewel schelvis is een vis uit de kabeljauwfamilie, populair in Noord-Europese keukens. Hij wordt vooral gevangen in de Noordzee en rond IJsland, en is herkenbaar aan de zwarte vlek onder zijn rugvin, de "Petrusduim". Het visvlees is licht, zacht en mild van smaak. Schelvis lijkt op kabeljauw, maar is fijner van structuur. Hij wordt vaak gerookt, gepocheerd of in melk gegaard, en is ook lekker gebakken met citroen. Schelvis is vooral in het najaar goed verkrijgbaar; let bij aankoop op verse kenmerken zoals glanzende ogen en stevige filets.

 
Schelvis
Schelvis

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Vis en pocheervocht:

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Controleer de vis goed op vel en graten.
    • Snij de filets een beetje op maat indien nodig
  2. Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar in 5+15 minuten zoals in dit recept. Hou ze warm.

  3. Maak de krieltjes schoon en haal de schil eraf. 

  4. Kook ze in een minuut of 8 beetgaar.

  5. Hak wat krulpeterselie.

  6. Bestrooi de krieltjes met de peterselie, doe er een klont boter bij, breng op smaak met zout en...

  7. ... zet warm weg. Meer uitleg over deze methode vindt u hier

  8. Snij de pancetta parmentier.

  9. Bak de pancettablokjes kort in een koekenpan zonder toevoeging van vet. Niet al te krokant. Hou ze warm.

  10. Snij de venkel brunoise.

  11. Zet de melk op met wat zout en een scheut witte wijn, breng langzaam aan de kook, voeg de venkel toe...

  12. ...en laat 3-4 minuten stoven.

  13. Leg nu de visfilets in de pan en pocheer ze op laag vuur in zo'n 6 minuten gaar.

  14. Blancheer ondertussen de zeekraal. Laat goed uitlekken.

  15. Haal de visfilets voorzichtig uit de pan en zeef de venkel uit het pocheervocht.

  16. Leg op ieder bord 2 asperges, daarop de visfilets en daarop de venkel.

  17. Garneer af met de geblancheerde zeekraal, de pancetta  en de pommes persillées. Klaar!

Keywords: vis, schelvis, haddock

Culinarius.nl RECEPTEN UIT DE HELE WERELD

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?