Rillettes de lapin

Recept met een ster: rillettes van konijn
pinit

Eigengemaakte rillettes van tam konijn

Rillettes de lapin

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 18 min Cook Time 4 uur Rest Time 12 uur Total Time 16 uren 18 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Twee mooie konijnenbouten even droog maken met wat keukenpapier.

  2. Twee eetlepels ganzenvet (eendenvet mag ook) heet laten worden 
  3. Konijnenbouten aan 1 kant aanbraden.
  4. En dan aan de andere kant.
  5. Ganzenvet toevoegen tot alles onderstaat.
  6. De tijm, laurier en knoflook (hele teen) erbij.
    • Opwarmen tot het vet volledig doorzichtig is
    • Op smaak brengen met zout en peper
  7. Deksel op de pan en 3 uur op heel laag vuur konfijten.

  8. Eindresultaat. Controleer of het vlees daadwerkleijk van het bot valt.
  9. Haal het vlees uit de pan en laat het goed uitlekken. Vet opvangen en bewaren!
  10. Leg het vlees op een brd en laat afkoelen tot lauw.
  11. Botjes en onregelmatigheden verwijderen.
  12. Vlees met een vork uit elkaar prakken tot...

  13. ...mooie draadjes overblijven.
  14. Vlees overbrengen in 1 of meerdere weckpotten.
  15. Goed aanstampen.
  16. Een uurtje koelen in de koelkast.

  17. Ganzenvet opwarmen, filteren door kaasdoek en daarmee de weckpot(ten) afvullen. 
  18. Serveertip:

    Serveer met brood of brioche en wat sla met een hazelnootoliedressing. Aaaaahhh.....

  19. Een witte dessertwijn is hier erg lekker bij, al smaken een witte Bourgogne of een witte Loire ook heel erg intrigerend. Zelfs een mooie rode Beaujolais misstaat niet.

Keywords: haarwild, poot, konijn, paté, rillettes, tussendoortje

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?