Masterclass: Werken met de Japanse schaaf

Ook wel Japanse groentesnijder of sheet cutter
pinit

Ook wel Japanse groentesnijder of sheet cutter

Masterclass: Werken met de Japanse schaaf

Difficulty: Gemiddeld

Description

Hartstikke leuk om te proberen. Het vergt wat vaardigheid maar als u het eenmaal kunt, komen de meest onverwachte gerechtjes op tafel. Een verrassing voor uw tafelgenoten en...gewoon hartstikke leuk om te doen. De eerste Japanse schaven deden hun intrede, zoals dat vaker het geval is, in de Haute cuisine. Nu zijn ze voor iedereen bereikbaar. Laat uw creativiteit de vrije loop!

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. De bedoeling is om dunne plakken (sheets) te verkrijgen die u vervolgens op allerlei manier kunt verwerken. Hier ziet u een sheet gemaakt van knolselderij.

    Geschaafde selderijknol
  2. Men hangt de knolselderij in de schaaf en die doet de rest. Zo simpel is het. er bestaan handmatige en elektrische schaven. Hier op de afbeelding ziet u de schaaf als onderdeel van een keukenmachine.

  3. Courgette is ook uitermate geschikt om sheet van de draaien.

  4. Zoete aardappel kan ook prima.

    Zoete aardappel op de Japanse schaaf
  5. Als u eenmaal sheets hebt kunt u uw eigen fantasie erop loslaten. Maak lasagne van groentesheets (klik voor recept), of tagliatelle (zie afbeelding. Ook een tompouce van groentesheets behoort tot de mogelijkheden (klik voor recept).

  6. Of maak eens een leuk vlechtwerkje, zoals in dit heerlijke risottorecept.

    Gevlochten matje van geschaafde groenten
  7. Selderijknol op de Japanse schaaf
Keywords: Snijtechniek

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?