Risotto zucchine zucca carota

pinit

Risotto met courgette, pompoen en winterpeen

Risotto zucchine zucca carota

Difficulty: Gevorderd Cook Time 20 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Ook als voor- of bijgerecht!

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding

    Maak een mooie brodo vegetale (groentebouillon) zoals aangegeven in ons aparte recept.

  2. Snij met een dunschiller of een Japanse schaaf dunne plakken van de groenten. 

    Zoete aardappel op de Japanse schaaf
    • Snij daarvan brede linten
    • Blancheer deze
  3. Snij een brunoise van de rest van de groenten en leg de rijst klaar

  4. Zet de brunoise aan met wat boter.

  5. Voeg de rijst toe en schep goed door elkaar.

  6. Deglaceer met de witte wijn.

    • Leng het mengsel aan met wat brodo vegetale zodat het net onder komt te staan en breng zachtjes aan de kook.
    • Wanneer de rijst bijna droogkookt, voegt u weer een beetje groentebouillon toe
    • Blijven herhalen tot een mooie smeuïge risotto met beetgare rijst is ontstaan
    • Roer als laatste de tweede helft van de boter door de risotto
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Vlecht een matje van de groentelinten om een mooie ondergrond op het bord te maken (zie aanwijzingen)
    • Laat er een klontje boter op smelten voor de glans
    Gevlochten matje van geschaafde groenten
  7. Serveertip:
    • Leg daar de risotto op
    • Geef wat vlokken Parmezaanse kaas bij deze heerlijke risotto
    • Garneer af, eventueel, met een takje dille. Klaar!
Keywords: rijst, risotto, venkel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?