Lasagne van groenten uit de Japanse bladsnijder

Lasagna de légumes du coupe lanières japonais
pinit

Lasagna de légumes du coupe lanières japonais

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 90 min Total Time 2 uren
Servings: 6

Description

Japanse bladsnijder (Japanse schaaf)

Een dagje geen vlees? Goed idee! Goed voor uw gezondheid en goed voor het milieu!  Afwisselen, dat is waarschijnlijk toch nog steeds het beste devies.

Japanse schaaf
Japanse schaaf
Zonder béchamel

 

Heeft u een lactose- of glutenallergie? Dan zit u met dit recept helemaal goed. We hebben deze lasagne gemaakt zonder bechamelsaus. Hoofdzakelijk omdat de groente die we gebruiken nogal wat zetmeel bevatten en we daarom niet nog eens meel wilden toevoegen.  Kan ook met natuurlijk. Zo'n recept maken we beslist ook nog wel eens. Stay tuned:)

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

       

Ingrediënten

Keukenbenodigheden

Instructies

  1. Hak de uien.
  2. Zorg voor 700g lams- of rundergehakt. Zelf draaien? Klik op de links. Voor de vegetarische variant kunt u dit gehakt weglaten of invullen met een vleesvervanger.

  3. Bereiding:

    Zet de ui aan met wat olijfolie (glaceren). 

  4. Doe het gehakt erbij.

    • Kruid het vlees met de komijn, de paprika, wat zout en peper en de knoflook uit de pers
    • Bak op hoog vuur even lekker rul aan. Het vlees hoeft niet helemaal te garen, dat komt in de oven wel
  5. Draai sheets van selderijknol...

  6. ...courgette en...

  7. ...flespompoen. Andere groenten kunnen ook prima, zoals plataan of zoete aardappel.

    Zoete aardappel op de Japanse schaaf
  8. Om uitdrogen te voorkomen kunt u de sheets even in een bak met water bewaren.

    Geschaafde selderijknol
  9. Giet een scheutje olijfolie in een ovenschaal en...

  10. ...begin met opbouwen, laag voor laag.

  11. De volgorde bepaalt u zelf.

  12. Halverwege brengt u een laag rul gehakt aan...

  13. ...en dan bouwt u weer door.

  14. Als u bijna door uw sheets heen bent brengt u een tweede laag vlees aan.

  15. En sluit af.

  16. Smeer de bovenste laag in met flink wat olijfolie.

  17. Deze groentelasagna heeft de neiging wat flauw uit te vallen. Wij hebben daarom over de laatste laag nog wat komijn, paprika, peper en zout gestrooid.

  18. Daarover een mooie laag paneermeel of broodkruim en een paar klontjes boter.

  19. Plaats in de oven op 180 graden.

  20. Na zo'n 15 minuten heeft de bovenkant een mooi kortstje (u kunt helpen met de grill als het u te lang duurt).

    • Sluit de ovenschaal daarna af met zilverpapier en breng de oventemperatuur naar 140 graden
    • Laat de lasagne langzaam garen. Een uur en een kwartier zou voldoende moeten zij. Controleer met een vleespen of tandenstoker
  21. En zo komt ie dan uit de oven. Snij in stukken en serveer, eventueel met een fikse lijk mascarpone voor de smeuïgheid. Klaar!

  22. Een wijn die wij hier perfect bij vonden passen was deze Otsakhanuri Sapere uit Georgië. Wel even chambreren en lucht gunnen, misschien zelfs decanteren.

    wijntip rode wijn
Keywords: lasagna, groenten, gehakt

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?