Lamsgehakt

pinit

Zelf gedraaid lamsgehakt

Servings: 1

Description

Lekker zelf aan de gang

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten.  In dit recept draaien we lamsgehakt van lamsschouder of lamspoulet. Zorg, afhankelijk van het uiteindelijke doel, voor een verhouding tussen vlees en vet van 50/50 tot 80/20 procent. Hoe meer vet, des te smeuïger uw gehakt.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

Vleesmolen - gehaktmolen
Vleesmolen - gehaktmolen

Voor 1 kilo:

Keukengerei:

Instructies

  1. Been de schouder uit en snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen.

  2. Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen.

  3. Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer “bite” maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?