Rundergehakt

pinit

Zelf gedraaid rundergehakt

Servings: 1

Description

Lekker zelf aan de gang

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we kalfsgehakt van snippers. U ziet echter ook een hele lijst andere snitten vlees waar het ook mee kan. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken (zie ingrediëntenlijst). Snippers zijn het voordeligste. Gaat u voor andere snitten, zorg dan voor een verhouding tussen vlees en vet van 70/30%.

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

Vleesmolen - gehaktmolen
Vleesmolen - gehaktmolen

Voor 1 kilo:

Keukengerei:

Instructies

    • Snij de stukken vlees die u gaat vermalen op maat zodat ze in uw machine passen
    • Leg de stukken vlees op het blad van de vleesmolen
  1. Vermaal het vlees. U kunt het gehakt op verschillende diameters malen (3-5mm is wel doorgaans de maat). Ligt aan uzelf en wat u met het gehakt van plan bent. Voor een wat lossere structuur en wat meer “bite” maalt u het vlees 1 keer. Wilt u malser gehakt, dan kunt u twee keer malen. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?