Flexiburgers

pinit

Zelf gedraaide flexiburger

Servings: 4

Description

Vlees minderen?

Natuurlijk kan dat! er zijn zoveel lekkere combinaties te bedenken. Dit bijvoorbeeld: flexiburgers, samengesteld uit een klein beetje gehakt en andere bestanddelen, die samen zorgen voor een prachtig harmonisch gerecht en tegelijkertijd iets doen voor het milieu. Win-win!

Zelf gehakt draaien is supersimpel, met een gehaktmolen of een keukenmachine met gehaktmolen. Het belangrijke is de keuze van uw vlees. Het kan met allerlei soorten. In dit recept draaien we de basis voor deze flexiburger van biefstukpunten. U kunt verschillende soorten vlees gebruiken (zie ingrediëntenlijst).

NB: Zorg voor een koude vleesmolen. Leg desnoods de onderdelen een tijd lang in de koelkast of in ijswater. Hoe koeler de apparatuur en uw vlees, des te mooier wordt uw gehakt.

 

Vleesmolen - gehaktmolen
Vleesmolen - gehaktmolen

Voor +/- 10 burgers:

Keukengerei:

Instructies

    • Snij de stukken vlees die u gaat vermalen indien nodig op maat zodat ze in uw machine passen
    • Doe hetzelfde met de verse tempeh, knoflook, ui en de champignons
  1. Tempeh
  2. Allerlei combinaties zijn mogelijk. U kunt allerlei groente inzetten. Belangrijk is een goede verhouding tussen vlees en vocht. Als uw gehakt te vochtig wordt bindt het niet meer en valt het tijdens het bakken uit elkaar.

    • Vermaal alle ingrediënten met de fijne schijf van de gehaktmolen
    • Kruid het mengsel en meng de ingrediënten goed met de hand
    • Zet een koekenpan (liefst met dikke bodem) op het vuur
    • Voeg een scheut olijfolie toe
  3. Breng de burgers in vorm met een garneerring, bakring of hamburgerpers.

    Garneerringen
    • Braad de burgers eerst even 1 minuut per kant goed aan
    • verlaag daarna het vuur en gaar ze 4 minuutjes per kant op laag tot matig vuur. Klaar!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?