Cailles farcies aux cêpes

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes
pinit

Kwartels met honing, gevuld met eekhoorntjesbrood en kastanjes

Difficulty: Gevorderd Prep Time 30 min Cook Time 28 min Total Time 58 minuten
Servings: 4

Ingrediënten

Garnituur:

Keukengerei:

Instructies

  1. Kwartels vullen
    Om de kwartels makkelijk eetbaar te maken is het verstandig ze voor het vullen te ontdoen van het karkas. De botjes van het karkas zijn erg klein en “er omheen eten” wordt voor uw tafelgasten een gepriegel van jewelste. Beter dus even de tijd vooraf nemen om hun dit te besparen

    Kwartel ontbenen
    Kwartel ontbenen

    Voorbereiding: Het uitbenen van de kwartels.
    Het vergt enige vaardigheid, maar het lijkt moeilijker dan het is. We doen het u stap voor stap voor op deze pagina.

    • Verwarm de oven voor op 200° C
    • Maak de knolselderij schoon en snij deze parisien (blokjes van 1,5 – 2 cm)
    • Was de linzen
    • Snij het brood in blokjes en laat het weken in de helft van de wijn
    • Zet het eekhoorntjesbrood aan met van olie en laat ze een minuutje of 5 stoven
    • Voeg de gehakte kastanjes toe (zelf maken? Zie recept) samen met de knoflook (ook fijngehakt) en stoof het geheel zo’n 3 minuten door
  2. Uw kwartels zijn klaar om gevuld te worden.

  3. Vul de kwartels met de vulling.

    • Stop ze goed op en verdeel de vulling regelmatig
    • Breng de kwartels in vorm. Eventueel kunnen de kwartels worden dichtgeregen met wat draad, maar als ze op de juiste manier (voorzichtig) uitgebeend zijn hoeft het niet
    • Doe wat olie in een vuurvaste ovenschaal en leg de kwartels erin

    • Zorg dat de kwartels goed gerangeerd in de ovenschaal komen te liggen voor optimale garing

     

    • Verdeel met een penseel 1 eetlepel honing over iedere kwartel

    • Meng de rest van de wijn, 1 eetlepel honing en 6 eetlepels water
    • Breng op smaak met zout en peper
    • Giet de helft van dit mengsel over de kwartels

    • Bewaar de andere helft om de kwartels 2 keer te begieten tijdens het braden
  4. IN DE OVEN

    Braad de kwartels 30-40 minuten in de oven. Begiet ze 2 maal (arroseren) met het overgebleven wijnmengsel.

    ONDERTUSSEN DE GARNITUUR

    • Kook de de blokjes knolselderij in heel iets water beetgaar
    • Gooi de blokjes in een bak ijskoud water en giet ze af
    • Kook de linzen beetgaar en laat deze ook afkoelen
    • Voor het serveren de blokjes even in wat boter opwarmen en op smaak brengen met zout
    • In een pannetje met wat olie de langzaam warm laten worden en op smaak brengen met peper en zout
  5. WIJNTIP

    Een Gewürztraminer uit de Elzas smaak hier prima bij.

    wijntip witte wijn
Keywords: quail, caille, kwartel, paddenstoel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?