Masterclass: gevogelte uitbenen

pinit

Comment désosser la volaille

Masterclass: gevogelte uitbenen

Prep Time 15 min Total Time 15 minuten

Description

Het vergt enige vaardigheid, maar het lijkt moeilijker dan het is

Gevogelte ontbenen is soms wel handig. Vooral om gevuld gevogelte makkelijk eetbaar en snijbaar te maken is het verstandig het voor het vullen te ontdoen van het karkas. een goed voorbeeld zijn kwartels: de botjes van het karkas zijn erg klein en “er omheen eten” wordt voor uw tafelgasten een gepriegel van jewelste. Het vergt enige vaardigheid, maar het lijkt moeilijker dan het is. We doen het u stap voor stap voor. Één ding kunt zich vast op verheugen: als u kwartels kunt ontbenen, is het ontbenen van groter pluimvee en wild gevogelte voor u een fluitje van een cent. Geen kip, haan, eend, kalkoen, piepkuiken, fazant of parelhoen is nu  nog tegen u opgewassen.

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. STAP 1

    Verwijder de vleugel bij het tweede kootje. 

  2. STAP 2

    Snij met een vlijmscherp (uitbeen)mes langs de ruggegraat een kleine inkeping in het vel bij de nek. 

  3. STAP 3

    Links en rechts van de ruggengraat zit een krom botje. Maak dit botje mes het mes vrij en snij de verbinding tussen het karkas en het vleugelbot door. 

  4. STAP 4

    Steek uw mes tussen het borstvlees en het karkas. 

  5. STAP 5

    Schraap nu uiterst voorzichtig het karkas los van het vlees. 

  6. STAP 6

    Als laatste de heupgewrichten losmaken van het karkas. 

  7. STAP 7

    Nu kan het karkas uit het vel worden gehaald. De kwartel bevat nu alleen nog vlees en de botjes van de poten en vleugels (eerste lid). 

    Kwartel ontbenen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?