Kwartels met cranberry en spruitjes

Cailles aux canneberges et choux de Bruxelles
pinit

Recept met een ster

Kwartels met cranberry en spruitjes

Difficulty: Gevorderd
Servings: 4

Ingrediënten

Kwartels:

Spruitjessalade:

Vinaigrette:

Keukengerei:

Instructies

  1. De kwartels:

    • Kwartelborsten en -poten voorzichtig scheiden
    • De borsten op smaak brengen met zout & peper
    • Bestuiven met bloem
    • In een koekenpan met hete geklaarde boter aan de huidzijde van een lekker korstje voorzien
    • Vuur laag, borst omdraaien en 5 minuten garen
    • Poten in een tweede koekenpannetje in geklaarde boter aanbraden
    • Op smaak brengen met zout en peper
    • Gaar braden en steeds omdraaien
  2. De dressing:

    Maak een dressing met de:

  3. De spruitjessalade:

    • Spruitjes wassen en de stronk hoog afsnijden
    • Grotere blaadjes verwijderen
    • Alle ander blaadjes van de stronk afhalen
    • Koken in zout water en blancheren om de kleur te behouden (na een minuut of twee uit het kokende water vissen en laten schrikken in een bak met ijswater)
    • Afgieten en uit laten lekken
    • Toevoegen aan de saus en even omscheppen
    • Weer uit laten lekken
  4. De vinaigrette:

      • Maak een vinaigrette (klik voor advies) van:
      • Warme port
      • Warme fond
      • Balsamico
      • Cranberrycompote (klik voor recept)
      • Gember
      • Beetje zout
      • Als laatste de olie. Klaar!
  5. Wijntip:

    Hmm… iets uit Rheinhessen leek on een goed idee: Blanc de Noirs, Spätburgunder Weingut J. Bäder, Wendelsheim. Een wijn met een topstructuur. Vol vruchten en toch mooi fris.

    wijntip rode wijn
Keywords: quail, caille, kwartel, paddenstoel

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?