Kwartels met cranberry en spruitjes
Cailles aux canneberges et choux de Bruxelles
Recept met een ster
Kwartels met cranberry en spruitjes
Ingrediënten
Kwartels:
Spruitjessalade:
Vinaigrette:
Keukengerei:
Instructies
-
De kwartels:
- Kwartelborsten en -poten voorzichtig scheiden
- De borsten op smaak brengen met zout & peper
- Bestuiven met bloem
- In een koekenpan met hete geklaarde boter aan de huidzijde van een lekker korstje voorzien
- Vuur laag, borst omdraaien en 5 minuten garen
- Poten in een tweede koekenpannetje in geklaarde boter aanbraden
- Op smaak brengen met zout en peper
- Gaar braden en steeds omdraaien
-
De dressing:
Maak een dressing met de:
-
- Warme gevogeltefond (klik voor recept)
- Balsamico
- Druivenpitolie
-
-
De spruitjessalade:
- Spruitjes wassen en de stronk hoog afsnijden
- Grotere blaadjes verwijderen
- Alle ander blaadjes van de stronk afhalen
- Koken in zout water en blancheren om de kleur te behouden (na een minuut of twee uit het kokende water vissen en laten schrikken in een bak met ijswater)
- Afgieten en uit laten lekken
- Toevoegen aan de saus en even omscheppen
- Weer uit laten lekken
-
De vinaigrette:
-
- Maak een vinaigrette (klik voor advies) van:
- Warme port
- Warme fond
- Balsamico
- Cranberrycompote (klik voor recept)
- Gember
- Beetje zout
- Als laatste de olie. Klaar!
-
-
Wijntip:
Hmm… iets uit Rheinhessen leek on een goed idee: Blanc de Noirs, Spätburgunder Weingut J. Bäder, Wendelsheim. Een wijn met een topstructuur. Vol vruchten en toch mooi fris.