Insalata di riso

Salade de riz á l'Italienne
pinit

Italiaanse koude salade van gekookte rijst

Difficulty: Beginner Prep Time 19 min Cook Time 2 min Rest Time 1 uur Total Time 1 uur 21 minuten
Servings: 8

Description

Dit kan iedere moeder in Italië maken. U moet het zien als pannenkoeken - als er lekker gegeten moet worden maar er is niet veel tijd of de ingrediënten in de voorraadkast zijn schaars, dan komt dit gerecht goed van pas.

Deze salade van koude gekookte rijst kent net zoveel varianten als er families zijn. Wij geven u hier twee opties - wel vis of geen vis. Waarom? Omdat sommige ingrediënten nou eenmaal wel traditioneel geschikt worden bevonden in combinatie met vis en andere niet. De variant zonder vis kan bovendien prima vegan en vegetarisch.Voilà. Of eigenlijk beter: ecco!

U kunt variëren

Zoals gezegd - insalata di riso is vaak een noodgerechtje, dus de bestanddelen kunnen sterk wisselen. Neem eens verse komkommer in plaats van augurk, voeg eens een paar blokjes geblancheerde wortel toe, een paar stukjes artisjok, enfin - experimenteer!

Ingrediënten

Toevoegen aan de basisvariant indien u geen veganist of vegetariër bent:

Basisvariant:

Voor de seafood-variant:

Instructies

    • Kook de rijst beetgaar
    • Giet af
    • Spoel af met koud water om de garing te stoppen
    • Giet af
    • Laten afkoelen tot kamertemperatuur
  1. Brunoise van peren
  2. De blikgroenten en de tomaat kunt u natuurlijk meteen in blokjes snijden.

  3. Gaar de vis- en zeevruchten elk op hun eigen manier en snij deze ook in kleine stukjes voor het juiste mondgevoel. de octopus is een wat uitdagender verhaal. Klik hier voor aanwijzingen.

    Octopus koken
    Octopus koken
  4. Ook de dikke plak ham en de scamorza kunt u in dezelfde maat snijden.

  5. Bieslook fijn hakken.

  6. Peterselie fijn hakken.

  7. Nu is het een kwestie van mengen, olijfolie en azijn toevoegen, op smaak brengen met zout en peper en klaar. Let wel op - rijst is verraderlijk - heel lang niet zout genoeg en dan opeens slaat het door, net als erwtensoep.

  8. Wijntip:

    Witte wijn. Deze bijvoorbeeld. Tenzij u zwaar op de rode paprika, paddenstoelen en ham gaat zitten, dan koerst u snel richting de rosé en de jonge rode wijn. Ook niks mis mee! Buon appetito!

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?