Rillettes de lapin
Recept met een ster: rillettes van konijn
Eigengemaakte rillettes van tam konijn
Rillettes de lapin
Ingrediënten
Keukengerei:
Instructies
-
Twee mooie konijnenbouten even droog maken met wat keukenpapier.
-
Konijnenbouten aan 1 kant aanbraden.
-
En dan aan de andere kant.
-
Ganzenvet toevoegen tot alles onderstaat.
-
- Opwarmen tot het vet volledig doorzichtig is
- Op smaak brengen met zout en peper
-
Deksel op de pan en 3 uur op heel laag vuur konfijten.
-
Eindresultaat. Controleer of het vlees daadwerkleijk van het bot valt.
-
Haal het vlees uit de pan en laat het goed uitlekken. Vet opvangen en bewaren!
-
Leg het vlees op een brd en laat afkoelen tot lauw.
-
Botjes en onregelmatigheden verwijderen.
-
Vlees met een vork uit elkaar prakken tot...
-
...mooie draadjes overblijven.
-
Vlees overbrengen in 1 of meerdere weckpotten.
-
Goed aanstampen.
-
Een uurtje koelen in de koelkast.
-
Ganzenvet opwarmen, filteren door kaasdoek en daarmee de weckpot(ten) afvullen.
-
Serveertip:
Serveer met brood of brioche en wat sla met een hazelnootoliedressing. Aaaaahhh.....
-
Een witte dessertwijn is hier erg lekker bij, al smaken een witte Bourgogne of een witte Loire ook heel erg intrigerend. Zelfs een mooie rode Beaujolais misstaat niet.