M’tubuq – mungbonen en rijst uit Irak
M’tubuq – mungbonen en rijst uit Irak
Ingrediënten
Instructies
-
- Mungbonen een nacht van te voren wellen
- Koken in zout water. Na ongeveer 30 minuten zijn ze gaar
-
Ondertussen de rijst koken. U kunt gaan voor verschillende soorten - wij vonden basmati zilvervlies erg goed passen.
-
Ui fijnhakken en glaceren in olijfolie
-
- Koop wat lamsgehakt of maak het zelf. Voeg het toe aan de ui en stoof even tot het gaar is
- Rijst en mungbonen afgieten, goed uit laten lekken en toevoegen aan de ui met gehakt
- Breng op smaak met zout en schep goed door elkaar
-
Serveer met kaymak of gewone yoghurt en johannesbroodsiroop, eventueel met een gebraden lamssaucijsje (zie recept).
-
Aan tafel wordt het meteen een zooitje. Geeft niks, daar wordt het alleen maar lekkerder van:)