Zucchine fritte in pastella all’uovo
Courgettes gefrituurd in een ei-en-bloembeslagje
Zucchine fritte in pastella all’uovo
Description
Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine fritte in pastella all'uovo kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.
Ingrediënten
Instructies
-
De courgettes:
Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 2 maar een stuk of 10.
-
- Snij de courgettes in mooie plakken
- Bestrooi met wat zout
-
Maak een "pastella"
- Klop de eieren met een garde of vork los
- Voeg langzaam, beetje voor beetje, de bloem toe tot u een mooi plakkerige massa heeft
- Dompel de courgetteplekken onder in het beslag en laat iets uitlekken voor u ze in de pan legt.
-
Frituur de plakken courgette goudbruin in een koekepan met een vingerhoog laagje olijfolie.
-
Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klaar!