Zucchine fritte in pastella all’uovo

Frites de courgettes pâte à l'œuf
pinit

Courgettes gefrituurd in een ei-en-bloembeslagje

Zucchine fritte in pastella all’uovo

Difficulty: Gemiddeld Prep Time 5 min Cook Time 5 min Rest Time 10 min Total Time 20 minuten
Servings: 4

Description

Italiaanse antipasti, wie vindt dat nou niet lekker? Deze zucchine fritte in pastella all'uovo kunnen daar onderdeel van uitmaken. Maar ze worden ook vaak als bijgerecht gegeten bij het hoofdgerecht.

 

Ingrediënten

Instructies

  1. De courgettes:

    Tja, het oude verhaal…als u van die lekkere grote, dikke courgettes haalt bij de supermarkt, dan krijgt u een hoop water en weinig smaak. Dit Italiaanse gerecht hoort natuurlijk gemaakt te worden van pittige, kleine zucchine die een hoop zon en weinig regen hebben gehad ,zoals op deze foto, gemaakt op de markt in Rome. Als u die kunt vinden, hoera! Neem er dan uiteraard geen 2 maar een stuk of 10.

    Courgettes met fiori di zucca op de markt in Rome
    • Snij de courgettes in mooie plakken
    • Bestrooi met wat zout
  2. Maak een "pastella"
    • Klop de eieren met een garde of vork los
    • Voeg langzaam, beetje voor beetje, de bloem toe tot u een mooi plakkerige massa heeft
    • Dompel de courgetteplekken onder in het beslag en laat iets uitlekken voor u ze in de pan legt.
  3. Frituur de plakken courgette goudbruin in een koekepan met een vingerhoog laagje olijfolie.

  4. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Klaar!

Keywords: courgette, frituren

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit
File under

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?