Zalmsteak van de grill met zeebanaan

Saumon grillé aux bananes de mer
pinit

Zalmsteak van de grill met zeebanaan

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 8 min Total Time 13 minuten
Servings: 4

Description

Zeebanaan

De zeebanaan (Carpobrotus rossii) is een sappige, uit Australië afkomstige  zeegroente. Het groeit in strengen op zandige grond. De kleur van de sappige, vlezige blaadjes varieert van groen tot rood. De zilte, kruidige smaak heeft veel weg van zeekraal. De plant groeit op het strand aan de rand van de duinen.
 Men eet eigenlijk alleen de blaadjes – de stengels zijn taai.  Zeebananen kunnen rauw gegeten worden.  U kunt ze ook prima roerbakken.

Zeebanaan
Zeebanaan

 

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. DE ZALM VOORBEREIDEN

    • Kijk de zalm even na op graat
    • Als u zalm met huid gebruikt, verwijder deze dan nu
    • Gebruikt u zalmmoten, vouw de filets dan zodanig op dat ze overal even dik zijn (zie voor een voorbeeld de foto). Dat is makkelijk voor het evenredig garen van de vis. Zet de omgevouwen stukken eventueel vast met een vlees- of satépen
    • Kruid de zalm naar behoefte en smeer de zijden in met een paar druppels olijfolie
  2. Rits de zeebanaan. De stengels (strengen) zijn taai, die willen we niet op ons bord.

  3. OP DE GRILL

    • Kook de aardappels in de schil tot ze gaar zijn en snij ze overlangs doormidden
    • Smeer de snijkant in met olijfolie en grill ze een minuut of 2 voor op de grill
    • Zet wat water op en breng aan de kook (voor de zeebanaan, straks)
    • Voeg nu de zalmsteaks toe
    • Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant 
    • Breng eventueel nog wat hoger op smaak met wat grof zeezout.
    • Blancheer de zeebanaan door ze even in heet water te dompelen en meteen af te gieten
    • Leg de zalm op de borden
    • Daaroverheen de zeebanaan
    • Leg de gegrilde aardappels erbij en garneer deze af met wat gehakte peterselie
    • Versier het bord met een mooie rauwe brunoise (klik voor advies) met wat kleurtjes. Pompoen en paprika doen het goed. Klaar!
Keywords: saumon, zalm

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?