Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Blanc de poulet grillé, patates au four, salade mâche
pinit

Simpel en lekker

Kipfilet met rozemarijn, ovenaardappeltjes en veldsla

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 10 min Total Time 15 minuten
Servings: 4

Description

Kip. Sommigen zweren erbij, anderen vinden het maar niks. Nou, wij beloven u – als u het zó klaar maakt lust iedereen het!

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. Voorbereiding:

    • Kruid de filets naar smaak met zout en peper of met u eigen rub
    • Smeer ze in met wat olie
    • Steek een takje rozemarijn in iedere filet (zie afbeelding)
  2. Snijd de aardappels grof in stukken.

  3.  

    Bereiding:

    • Giet een flinke scheut olie op een bakplaat
    • Leg de aardappelstukken erop
    • Pluk de blaadjes van het 5de takje rozemarijn en strooi die over de aardappels
    • Grill de aardappels in 20 minuten onder de grill goudbruin, onder regelmatig omscheppen
    • 10 minuten voor het einde grilt u de kipfilets op een gloeiend hete BBQ of grillplaat snel dicht aan weerszijden
    • Temper de warmtebron, gaar de kip goed door (kerntemperatuur 70° C)
    • Leg ze de laatste 3 minuten apart op een niet te koele plaats, onder aluminiumfolie (rijpen)
  4. Serveertip:

    Maak de veldsla aan met olie en (balsamico)azijn naar smaak en serveer deze bij de kip, samen met de aardappels.

Keywords: escalope, escaloppe, scaloppina, kip, filet, supreme, barbecue, grillen

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?