Zalmsteak van de grill met zeekraal en bleekselderij

Saumon grillé céleri et salicorne
pinit

Zalmsteak van de grill met zeekraal en bleekselderij

Difficulty: Beginner Prep Time 5 min Cook Time 8 min Total Time 13 minuten
Servings: 4

Description

 

Simpel en snel

Meer weten over de termen die in dit recept gebruikt worden? Klik op de links!

        

Ingrediënten

Keukengerei:

Instructies

  1. KOOK DE SELDERIJ

    • Snijd de selderij flinterdun (eminceren) en kook deze een minuut of drie in water of in een stoompan tot beetgaar
    • Voeg geen zout toe.
    • Zet nu water (ook weer zonder zout) op en breng aan de kook. Dit is voor de zeekraal, straks
  2. ZALM PREPAREREN

    Kruid de zalmsteaks naar smaak en smeer ze in met olijfolie EV.

  3. OP DE GRILL

    • Grill de steaks om en om ongeveer 2 minuten aan elke kant voor de variant zonder huid, langer aan de huidkant voor de variant met huid
    • Haal ze van de grill en laat even rusten
    • Gooi ondertussen de zeekraal in het kokende water, doof het vuur, en haal de zeekraal na 20 seconden weer uit de pan.
    • Laat goed uitlekken, vermeng met de bleekselderij, voeg eventueel een klontje boter toe (geen zout!). Klaar!
  4. SERVEERTIP

    Dit is lekker met een beetje zilvervliesrijst of wat bulgur (klik hier voor een recept)

Keywords: saumon, zalm

Wel eens geprobeerd?

Deel dit recept op Instagram!

Pin en deel!

pinit

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Is dit iets voor u?